Автор: admin
Публикувано на: 03.11.2009 13:47:39

Рейтинг:

Най-добрите

Списанието National Geographic Traveler публикува годишната си класация за най-добрите туристически дестинации по целия свят. В гласуването са участвали 437 експерти, които са взели предвид опазването на националното наследство, устойчивото развитие, автентичността и уникалните характеристики на всеки един район.

Тази година специалистите са дали най-висока оценка на норвежките фиорди, които са получили 85 точки, а последното място е останало за испанския курорт Коста дел Сол, събрал едва 31 точки.

На втора позиция в класацията на изданието, с актив от 81т., е националният парк Кутени и Йохо в канадската провинция Британска Колумбия. Полуостров Гаспе, намиращ се в източната част на Квебек (Канада) и Южният остров в Нова Зеландия пък са получили по 80т.

Нататък в класацията следват древният Киото в Япония (79т.), пред американския щат Върмънт, цяла Словения, националният парк Какаду (Австралия) и древните градове Гранада и Алхамбра в Испания, които имат по 78т. След тях със 77т. се нареждат Баварските Алпи.

Благодарение на високото ниво на доверие, което са си спечелили с годините National Geographic Traveler, това е една от най-важните класации в сферата на туризма. Именно от нея до голяма степен зависи към коя дестинация ще се насочат повече туристи през следващата година.

Снимки: seljes, eimoberg и gatos_rojos

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg