Автор: admin
Публикувано на: 19.02.2009 01:04:10

Рейтинг:

Най-големият
Компанията Security National Guaranty обяви плановете си за изграждане на най-големия екологичен курорт в Света в близко бъдеще. Той ще е разположен на полуостров Монтерей в Калифорния, САЩ.

Така нареченият „Monterey Bay Shores Ecoresort” ще предлага идеални условия за екологична почивка. Дизайнът на комплекса ще е съобразен със заобикалящата го среда, като при изграждането му е предвидено да бъдат запазени местообитанията на дивите животни и неприкосновеността на природните процеси.

Нещо повече. Инвеститорите смятат да възстановят пясъчните дюни, които са съсипвани в продължение на шест десетилетия, като от тях е взиман пясък за строителство. Това ще бъде направено съвместно с еколози, които през последните години се борят за възстановяването на десетки километри пясъчни дюни.

При строежа на „Monterey Bay Shores Ecoresort” ще бъдат използвани максимално количество материали, които в последствие ще могат да бъдат преработвани. За пример се посочва покривът, който е с площ от 20 000кв.м., но само 6 000 от тях няма да са направени от местни растителни материали.

Енергията, необходима на комплекса, ще се набавя единствено от геотермални, вятърни и слънчеви системи, а отпадъчните води (след многократно пречистване) ще се използват отново за пране и миене на съдове. Превозните средства, които ще се движат в рамките на курорта също ще използват екологично  чисти горива.

Друга интересна особеност на „Monterey Bay Shores Ecoresort” е неговата вентилационна система. Всяка сграда е позиционирана така, че въздушният поток, идваш от океана, да служи като естествен вентилатор, а в големите помещения има въздушни отвори, чиято функция е да поддържат постоянно свеж въздух.

От Security National Guaranty са предвидили определен процент от печалбата на курорта да отива за финансиране на екологични проекти в Калифорния.
Най-големият еко курорт в Света
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg