Автор: admin
Публикувано на: 01.03.2009 20:32:13

Рейтинг:

Нефтена

Демонтирането на платформа за добив на петрол в морето е доста труден и скъп процес, който в много случай причинява огромни вреди на околната среда. В Мексиканския залив е пълно с нефункциониращи платформи, но проектантите от Morris Architects са намерили много практично предназначение за тях.

Morris Architects са специализирани в създаване на свежи и нестандартни архитектурни решения. Те са разработили проект за превръщане на една от четирите хиляди нефтени платформи, изградени в залива, в луксозен екологичен и спа курорт.

За осъществяването на идеята е необходимо да се конструират и произведат предварително стаите за гости, които в последствие могат да се транспортират с обикновен контейнеровоз. Помещенията не са големи и са оптимизирани да заемат възможно най-малко площ.

Бъдещият курорт ще се нарича „Oil Rig Eco Resort”, като той ще предлага множество забавления и свежи приключения на своите посетители, както и възможност за провеждане на бизнес срещи и конференции. Цялата енергия, необходима за поддържането на съоръжението ще бъде доставяна от възобновяеми източници, което го прави напълно екологичен.

Снимки: morrisarchitects.com

Галерия Oil Rig Eco Resort
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg