Автор: admin
Публикувано на: 14.09.2010 10:09:37

Рейтинг:

Октоберфест
По света има много фестивали и карнавали, датиращи от векове, но безспорно най-популярният, свързан с бирата, е Октоберфест, привличащ ежегодно милиони туристи в немския град Мюнхен.

През 2010-та Октоберфест ще отбележи своята 200-годишнина, като по този повод организаторите са подготвили богата развлекателна програма. Продължителността му ще е от 17 септември до 4 октомври.

Октоберфест е проведен за първи път през 1810г., по случай сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Терезия. Тогава той се е състоял от 12 до 17 октомври, но в последствие е взето решение да започва в края на септември.

Преди 200 години основната атракция на фестивала са били надбягванията с коне, които присъстват и до ден днешен в програмата му. Тази година е направена реконструкция на всички съоръжения, обслужващи Октоберфест, а официалното отваряне на кеговете с бира ще стане някъде по обяд на 18-ти септември.

Достъпът до Октоберфест е напълно безплатен, но за да си подсигурите място под някоя палатка, където да се наливате на воля с бира, трябва да си направите предварителна резервация, тъй като местата са ограничени. Палатките ще са отворени от 10:00 до 23:00, но бира ще се предлага до 22:30.
Галерия Октоберфест
Октоберфест отбелязва 200 години
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg