Автор: admin
Публикувано на: 18.05.2009 22:36:11

Рейтинг:

Организират
Преди месец Ви информирахме, че по случай 100-годишнината от трагедията с Титаник, през 2012г. в град Саутхемптън ще бъде открит музей на легендарния лайнер.

По същия повод, британската компания Fred Olsen Cruise Lines организира пътешествие с круизния кораб Balmoral, което ще следва първия и оказал се последен маршрут на Титаник. Фирмата Harland and Wolff, която е строила легендарния кораб в момента е собственост именно на Fred Olsen Cruise Lines.

На борда на Balmoral ще се качат 1 399 пътници (колкото са били и на Титаник). Корабът ще отплава на 5-ти април 2012г. от пристанището в Саутхемптън и на 14-ти ще бъде точно на мястото, където е потънал Титаник. Там ще се извършат две възпоменателни церемонии в 11.40 (когато Титаник се е ударил в айсберга) и в 02.20, когато лайнерът е потънал.

Тъй като строеният през 1988г. Balmoral не може да развие толкова висока скорост като Титаник, той ще отплава от пристанището в Саутхемптън няколко часа по-рано, за да пристигне навреме на мястото на трагедията, случила се през 1912г. След възпоменателните церемонии, маршрутът ще продължи към канадския Халифакс, където са погребани 127 от жертвите, и ще завърши в Ню Йорк.

От Fred Olsen Cruise Lines вече стартираха продажбите на билетите, като според изпълнителния директор на компанията Майлс Морган те се разпродават много бързо, независимо от икономическата криза и цената им, започваща от 2 595 британски лири, в която обаче са включени обратен полет от Ню Йорк до Великобритания и храната за целия престой, като се доплащат единствено напитките и развлекателните мероприятия.
Галерия Корабът Balmoral
Организират пътешествие по маршрута на Титаник
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg