Автор: admin
Публикувано на: 26.02.2009 01:45:12

Рейтинг:

Остров
Хърватският остров Црес е една от най-атрактивните дестинации за любителите на екотуризма и особено за тези, които се интересуват от живота на големите птици.

На острова е изграден екологичният център „Caput Insulae Beli”, в който се приютяват месните диви животни, при нужда от медицински грижи. Той се посещава ежегодно от 15 000 туристи, като в него скоро ще започне да функционира презентационна стая, където всеки ще може да се запознае с интересни факти за месните животни.

Црес е дом на една от най-големите птици в света – Белоглавия орел. Неговото тегло е 15кг., когато разпери криле те се простират на широчина 2.8 метра, а продължителността на живота му е около 60 години. Основната храна на тези птици са умрели овце, но тъй като се срещат рядко, понякога се налага да им се подхвърля допълнителна храна от еколози.

Освен от възможността да наблюдават Белоглавия орел, туристите биват привличани на острова и от неговата богата природа. Посетителите на Црес могат да участват в множество екологични програми и проекти, както и да се разхождат на воля сред природата.

Снимка:island-cres.net
Галерия Остров Црес
Остров Црес привлича екотуристи
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg