Автор: pavel
Публикувано на: 25.07.2011 11:52:20

Рейтинг:

Остров

Експерти по туризма от агенция CNN са изготвили изключително интересна класация, в която са включили десетте най-екологични курорта в света, като големият победител е малък остров на Сейшелите.

Първи в списъка на CNN е остров Кузин, който е един от най-големите в целия Сейшелски архипелаг. Неговата площ е около 25 кв.км., но въпреки това там са построени само 4 вили, ресторант, SPA център и библиотека.

На острова могат да почиват максимум 10 туристи, а деца под 15 години не се допускат. Много интересен факт е, че на Кузин са абсолютно забранени пушенето, пикниците, както и събирането на миди и раковини.

Кузин не е обитаван от нито едно животно, но за сметка на това островът може да се похвали с богато разнообразие от растителни видове и пет породи птици, които не могат да се видят никъде другаде по света.

Хората, прекарали своята почивка на острова, често споделят, че той е събудил у тях спомените за детството им и по-конкретно за невероятните приключения на Робинзон Крузо.

На туристите обаче не им се налага да спят в пещери, а в четири луксозни вили, които са част от местния хотел и са оборудвани с множество съвременни технологии. Много младоженци избират това райско място за медения си месец, за да се усамотят и отдадат на релакс.

Може би най-интересното събитие за посетителите на остров Кузин е засаждането на дърво на него, тъй като всеки гост е длъжен да посади поне едно дърво.

Галерия Остров Кузин
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg