Автор: vladi
Публикувано на: 17.08.2011 14:30:21

Рейтинг:

Остров

Разположен в Йонийско море и простиращ се на площ от 410кв.км., Закинтос е третият по големина от йонийските острови. Със своите невероятни земни формирования и огледално чистите си води, островът се е превърнал в една от най-желаните дестинации в цяла Гърция.

Остров Закинтос има 123-километрова брегова ивица, а населението му е малко над 40 000 жители. Неговата форма е на неправилен триъгълник, като най-интересната му част е източният бряг, който е с изглед към Пелопонес и може да се похвали с най-красивите плажове.

Именно плажовете са най-голямата гордост на Закинтос, а най-известният от тях е Навагио, намиращ се в така наречения Залив на корабокрушенците, като той не може да бъде сбъркан с нито един друг по света. Достъпът до това райско кътче, където тюркоазените води контрастират с белите пясъци, е само по вода, тъй като то е заобиколено от високи до 200 метра скали.

Друго интересно място, което си заслужава да посетите на острова са известните Сини пещери, намиращи се до град Волимес. Достъпът до тях отново става единствено по вода, като маршрутът минава през изумителни естествени образувания на пещери и арки. Освен това задължително трябва да отидете до залива Лагана, който е обявен за резерват през 1999г. и на който ежегодно хиляди костенурки Карета снасят яйцата си.

Името Закинтос идва от син на аркадийския вожд Дардан, като островът се споменава още в Омировите поеми. Освен туризмът, тук силно развито е и земеделието, като се отглеждат маслини, цитрусови плодове и грозде за стафиди.

Снимки: dkilim

Галерия Закинтос
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg