Автор: admin
Публикувано на: 11.06.2009 21:39:21

Рейтинг:

Откриха

Паркът за мечки Orsa Bjornpark, намиращ се в шведската провинци Даларна, откри преди няколко дни новата секция „Polar World”, която моментално се превърна в най-голямата зоологическа градина за полярни мечки в света.

Паркът заема площ от 41кв.км. и разполага с дълбоки водоеми, където да се къпят мечките, система от оръдия за сняг, в случай на топли зими, място за риболов и множество възможности за развлечения на полярните животни.

В зоологическата градина ще се провеждат различни научни проучвания за навиците и поведението на белите мечки, а също така тя ще бъде част от пан-европейската програма за опазване генетичното разнообразие на тези животни, в случай, че техният брой намалее до такава степен, че да е нужно изкуствено отглеждане и размножаване.

Първите жители на „Polar World” са мечката Ева от Ротердамския зоопарк и мечокът Вилбер от Щутгарт. До момента двете животни не са живели в сурови климатични условия, като тези в провинция Даларна, където зимата е много продължителна и студена, но управата на парка се надява да се чувстват добре там и да създадат потомство.

Билетът за посещеие на целия парк Orsa Bjornpark през летния сезон е 180 крони за възрастни и 140 крони за деца до 15г., а за малчугани до 6г. входът е безплатен. Имайте предвид, че 10 шведски крони се равняват на около 1 евро.

Снимки: orsagronklitt.se 

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg