Автор: admin
Публикувано на: 14.06.2009 22:45:54

Рейтинг:

Откриват

Британските власти са взели решение да изградят информационен център за туристи в близост до Стоунхендж, който трябва да бъде завършен преди откриването на летните Олимпийски игри в Лондон през 2012г.

След десетилетия дебати, най-накрая властите на Великобритания са взели решение центърът, който ще обслужва най-популярния паметник на Острова, да бъде построен на 2.4км. от него.

До момента са изготвени доста проекти на бъдещия център, като някои от тях са много амбициозни и скъпи, а други са окачествени като „национален позор”. Междувременно през последните години, докато са се водели полемиките около центъра, сумата, необходима за неговата реализация е нараснала от 20 на 25 милиона паунда.

Министърът на културата на Великобнритания Барбара Фолет заяви, че Стоунхендж е сърцето на националната история и културно наследство, но сегашният подход за представяне на паметника пред туристите съвсем не е идеален.

Въпреки че вече е разрешено изграждането на туристически център до Стоунхендж, въпросът с неговото финансиране все още не е изяснен. Очаква се средствата да бъдат набавени от частни дарения и благотворителни мероприятия, които ще се организират от министерствата на транспорта и културата, както и от някои медии.

Снимки: тук, тук и тук 

Галерия Стоунхендж
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg