Автор: admin
Публикувано на: 10.06.2009 23:34:09

Рейтинг:

Парче
Възрастна двойка от Калифорния върна в Рим парче от зидарията на Колизеума, което е взела преди 25 години, при посещението си в италианската столица. През всички тези години, те се самообвинявали във вандализъм и накрая взели решение да върнат камъка, където му е мястото.

От общината на Рим съобщиха, че са получили пратка, в която била частицата от Колизеума, а на нея имало бележка с надпис: „Ние трябваше да направим това по-рано”. В отговор на достойната постъпка, италианските археолози са приели извиненията на семейството и са го поканили отново да посети Рим.

Постъпката на американското семейство е трогнала италианските историци, археолози и пазители на древни реликви. Те са изумени от факта, че дори и след четвърт век, хора, посетили един от най-красивите градове в света, продължават да го оценяват и се грижат за него.

Историческите градове в цял свят страдат много от това, че туристите вземат части от тях за спомен или оставят надписи върху паметниците, чието премахване е изключително трудно. Въпреки това, някои посетителите се разкайват за постъпките си и в последствие решават да върнат присвоеното.
Галерия Колизеумът
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg