Автор: admin
Публикувано на: 10.11.2010 12:14:59

Рейтинг:

Първият
В края на тази година, първият подводен парк в САЩ, носещ наименованието “John Pennekamp Coral Reef State Park”, ще отбележи половинвековен юбилей. По този повод ще бъдат организирани специални тържества от 1-ви до 10-ти декември, на които са поканени както възрастни така и деца.

Паркът е разположен само на 90км. от Маями, на остров Кий Ларго, който е част от архипелага Флорида Кийс, и предоставя възможност на желаещите да видят отблизо прекрасни коралови рифове и техните обитатели.

Територия е защитена на 10-ти декември 1960г. по инициатива на редактора на вестник Miami Herald Джон Понекамп, като в последствие паркът е наречен на основателя си. Всяка година той привлича около 1 милион туристи.

Декемврийските празници ще включват подводно честване на годишнината до една от най-интересните забележителности на парка – триметровата статуя на Исус Христос, намираща се на 6 метра под водата. Тя е копие на статуя, намираща се в Средиземно море, край бреговете на град Генуа (Италия).

Освен това, възрастните и техните деца ще могат да участват в много други забавления във вода и на суша, включително в опита за поставяне на нов световен рекорд по гмуркане, разходка с лодка с прозрачно дъно, кану-каяк и риболов. На 11-ти декември пък ще има специална информационна изложба, посветена на защитата на кораловите рифове, чийто посетители ще бъдат запознавани със значението на тези природни обекти.

Снимки: Matt Kieffer
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg