Автор: admin
Публикувано на: 20.04.2009 23:35:50

Рейтинг:

Пещерен

В щата Ню Мексико (САЩ), в близост до Националния парк Меса Верде, се намира един от най-нестандартните хотелски пансиони в света. Така нареченият "Kokopelli Cave Bed & Breakfast" представлява пещера, в която туристите могат да изкарат уникална почивка или просто една незабравима нощ.

Хотелът разполага само с едно помещение, което е с площ 150кв.м., като в него са обособени баня, спалня и малка кухня. Пещерата е оборудвана с всички необходими удобства, като топла и студена вода, душ, вана, хладилник, микровълнова печка и телевизор.

Цената за една нощувка в "Kokopelli Cave Bed & Breakfast" варира в диапазона 240-280 щатски долара, в зависимост от сезона, като в нея е включена и закуската. От стаята може да се насладите на невероятни залези и изгреви на слънцето.

Пещерата е разположена на 85 метра височина над река Ла Плата и има изкуствен произход. Тя е създадена чрез взривове през 1980г., а до 1996г. е била постепенно модернизирана, като в нея са прокарани електричество и вода, и са изградени вентилационни шахти и комини.

До края на 90-те години в пещерата живеело семейство геолози, което отвреме навреме давало стаята под наем на туристи. След като те я напуснали, в началото на новото хилядолетие тя била превърната в хотелски пансион, който е актуален и до днес. 

Пещерен пансион в Ню Мексико
Пещерен пансион в Ню Мексико
Пещерен пансион в Ню Мексико
Пещерен пансион в Ню Мексико
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg