Автор: admin
Публикувано на: 20.05.2009 23:40:31

Рейтинг:

Плажните
В скоро време испанските плажове може да се разделят с една от основните си атракции – плажните барове, познати като chiringuito. В продължение на десетилетия те предлагат на клиентите си плътна сянка и традиционните за страната паеля и сангрия.

Собствениците на такива заведения обвиняват Министерството на околната среда, че иска да затвори хиляди плажни барове в страната точно преди началото на сезона. Те твърдят също, че chiringuito са част от културното наследство на Испания.

Властите от своя страна се позовават на така наречения „Закон за бреговете”, който забранява изграждането на каквито и да било съоръжения на пясъчните плажове. Те констатират, че баровете не трябва да бъдат затваряни, а само преместени по-навътре в градовете или на специални насипи, които не са върху пясъка.

Сервандо Сидонча, който е собственик на бар на плажа Гуадалмар в Коста дел Сол, заяви, че ресторантите са строени още през 50-те години на миналия век, когато туризмът в Малага едва е прохождал. Ако се затворят заведенията chiringuito, туристите ще ходят в обикновени ресторанти, а чужденците посещават плажните барове защото почитат местните традиции - допълни Сидонча.

Представители на всички политически партии в Испания също се опитват да помогнат на заведенията chiringuito, чийто годишен оборот надхвърля 900 милиона евро.”Те не вредят на околната среда. Да не говорим, че със затварянето им хиляди хора ще загубят работата си” - каза Хавиер Аренас, лидер на опозиционната Народна партия на Андалусия.

Междувременно собствениците на плажни барове в цяла Испания молят клиентите им да подписват петиция, която се надяват да подтикне Министерството на околната среда да преосмисли позицията си.

Снимка: flickr.com
Плажните барове в Испания могат да изчезнат
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg