Автор: admin
Публикувано на: 09.11.2009 02:33:12

Рейтинг:

Платформа
Нова платформа, от която туристите могат да гледат червената скала Улуру, намираща се в австралийския национален парк Улуру - Ката Джута, беше открита миналата седмица.

С това съоръжение, правителството на Австралия се надява да намали броя на туристите, които се опитват да изскачат Улуру, защото те нанасят сериозни вреди на природния феномен. Според проучвания, 35% от хората, дошли да видят скалата, правят опити да я изкачват.

Платформата е изградена на 3км. от Улуру и от нея се разкрива изключително живописна гледка. Съоръжението включва пешеходни пътеки и навеси, под които хората да се крият от слънцето. Инвестицията в неговото строителство възлиза на 21 млн. щатски долара, което я прави най-голямата от този вид в последните 15 години в Австралия.

Улуру е една от най-посещаваните туристически дестинации в Австралия и е от огромно значение за туризма на страната. Същевременно обаче, скалата е свещено място за местните аборигени, от което произтичат много конфликти. Правителството е изготвило и план за пълна забрана за изкачване на природния феномен, но дали той ще бъде приложен все още не е решено.
Галерия Улуру
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg