Автор: admin
Публикувано на: 04.06.2009 23:05:26

Рейтинг:

Почивка

В очакване на летния сезон, когато сме на вълна слънце и вода, много експерти съветват да се обърне по-голямо внимание на езерата. По време на летните горещини, особено в периода юли - август, на плажовете жегата е направо задушаваща, докато около езерата тя е поносима, като в същото време водата е достатъчно топла и става за плуване.

Една от страните, чиито езера са идеални за летни почивки е Германия. Тя е предпочитано място за прекарване на летните отпуски от различни категории туристи, като семейства с малки деца, възрастни хора и такива със здравословни проблеми.

За настаняване се предлагат стаи, апартаменти и квартири за всеки вкус, а водата в немските езера е толкова чиста, че може да се ползва за пиене. Големите хотели разполагат със собствени басейни, които са безплатни за гостите им, а таксата за общинските плажове по бреговете на езерата е около 3 евро.

Сред най-популярните езера в Германия е Тегерн, намиращо се в Баварските Алпи, на 50км. от Мюнхен и само на 20км. от границата с Австрия. На гостите, отседнали в хотелите около него, се предлагат различни развлекателни дейности и туристически маршрути до град Мюнхен, паркът Леголанд и замъците в Бавария, между които е и Нойшванщайн.

Езерото Кимзе, което също се намира в южната част на Германия, привлича туристите със своите пясъчни плажове, поради което е познато още като „Баварско море”. Тук се организират многобройни маршрути за ходене, колоездене и конна езда, а непосредствено до езерото е разположен голям аквапарк.

Снимки: flickr.com и wikimedia.org 

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg