Автор: admin
Публикувано на: 23.09.2009 13:59:56

Рейтинг:

Природата

Въпреки че туризмът в развитите страни по света изпитва сериозни затруднения, в следствие на финансовата криза, има и държави, в които той бележи разцвет. През първите шест месеца на тази година, африканската държава Руанда е посетена от 440 000 чужденци, което е ръст от 7%, в сравнение със същия период на 2008-ма.

Миналата година също беше рекордна за страната, като тя беше посетена от над 1 млн. туристи, което е с 30% повече от 2007-ма. 57% от хората, които отиват в Руанда са с туристически цели, а останалата част по бизнес.

Основните заслуги за постоянно увеличаващите се чуждестранни туристи са масираните инвестиции от страна на местното правителство за подобряване на инфраструктурата, туристическото обслужване и опазването на богатото разнообразие от животински видове.

Основните забележителности и предпочитани от туристите дестинации са националните паркове и резервати на Руанда. Най-популярните сред тях са Кагера, Вирунга и гората Нюнгве, който получи статут на национален парк съвсем наскоро и в момента е най-голямата защитена територия в цяла Източна и Централна Африка. Тук живея повече от половината птици на Руанда.

Снимки: flickr.com

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg