Автор: vladi
Публикувано на: 27.07.2011 13:18:23

Рейтинг:

Сейшелският

Наскоро изданието National Geographic публикува класация за най-добрите плажове в Света, която е оглавявана от тези на сейшелския остров Ла Диг, следвани от плажовете на Таити и Малдивите.

Днес ще ви запознаем именно с водачът в тази класация, който е едно приказно място на Земята, отличаващо се от другите острови на Сейшелите с уникалните си гранитни скали, представляващи върхове на потопения преди милиони години континент Гондвана.

Ла Диг е четвъртият по големина остров на Сейшелския архипелаг, като площта му е 10кв.км. Неговото население е само 2 000 души, но той привлича годишно десетки хиляди туристи със своите сравнително плитки тюркоазени води, защитени от океанските вълни с риф.

Сегашните върхове на острова достигат до надморска височина от 300 метра и му придават допълнителна екзотика. До неотдавна местните са се издържали от производство и търговия на кокосови орехи и ванилия, но в момента земеделието е пренебрегнато за сметка на туризма.

Освен с уникалните си плажове и пейзажи, Ла Диг привлича посетители и със сравнително богатото си разнообрази от растителни и животински видове за един остров.

Сред животните, обитаващи райското местенце, е застрашената от изчезване птица черна райска мухоловка. Тя се разпознава по синьо-черната й окраска, но за голямо съжаление в момента там живеят само около 100 екземпляра от нея.

Снимки: didierbaertschiger, tufqi и tiarescott

Галерия Остров Ла Диг
Читателски коментари

Даниел - www.novitemi.com 2011-07-28 14:57:46 0 отговори

Даниел - www.novitemi.com

Благодаря за информацията!!! Сайта е много хубав - ще си го запиша.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg