Автор: admin
Публикувано на: 03.06.2009 23:00:11

Рейтинг:

Шотландия
Организаторите на фестивала Belladrum Tartan Heart предлагат на всички желаещи възможност да вземат участие в техния проект за търсене на съкровище, наречен  „Наследство” (Bequest). Целта на играта е да се открие малка статуетка на мишка, изработена от злато и диаманти, която е принадлежала на поета Робърт Бърнс и е оценена на 10 000 лири стерлинги.

Легендата гласи, че Бърнс е скрил съкровището някъде около град Бюли, като е съобщил чрез писмо до своята любима Агнес неговото местонахождение. Писмото обаче е стигнало при съпругата му Джин и за неговото съществуване се е разбрало наскоро, когато шкаф с вещи на поета е бил продаден на търг.

За да участвате в търсенето на съкровището е необходимо да се регистрирате на сайта на проекта и да заплатите такса в размер на 10 лири. След това ще получите потребителско име и парола, даващи Ви достъп до информация за съкровището и картина на художника авангардист Майкъл Форбс, която също може да спомогне за разгадаването на загадката.

Скъпоценната мишка наистина съществува и неин автор е шотландският ювелир Сюзън Плумън. Организаторите съобщават, че бижуто не е заровено в ничия градина и призовават участниците да не разкопават цяла Шотландия. Те знаят къде се намира мишката, като според тях нейното откриване от участниците няма да е никак трудна задача и не представлява риск за живота.

Фестивалът Belladrum Tartan Heart ще се проведе на 7 и 8 август, като участниците в търсенето, които го посетят ще получат информацията за съкровището 72 часа по-рано от останалите търсачи. Целта е да се привлекат колкото е възможно повече хора на празника.

Самият фестивал Belladrum Tartan Heart се провежда в северозападния шотландски град Бюли, като тази година ще се проведе неговото шесто издание. Цената на един билет за двата дни на фестивала е 80 лири, а само за ден - 50 лири, като в нея са включени паркингът и място за къмпинг. За деца до 12г. посещението е безплатно.
Галерия Belladrum Tartan Heart
Шотландия организира търсене на съкровище
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg