Автор: admin
Публикувано на: 14.01.2009 14:49:15

Рейтинг:

Ski

Едно от чудесата, появили се в последните няколко години в страните от ОАЕ и по-конкретно в Дубай е закритият ски курорт „Ski Dubai”, който е част от търговския център „Mall of the Emirates”.

Ski Dubai е най-голямото закрито съоръжение за практикуване на зимни спортове в Света. Неговата площ е 22 500кв.м., което се равнява на три футболни игрища, като може да побере едновременно до 1 500 посетители. Ски курортът е собственост на „Majid Al Futtaim Group”, които са вложили в него 272 милиона долара.

Постройката е с височина 85 метра. В нея има 5 писти с различен наклон и трудност, включително и първата закрита „черна” писта в Света. Дължината на най-дългото трасе е 400 метра, като има и писта с дължина 90м., която е предназначена само за каране на сноуборд.

Снегът в закрития ски курорт се създава по естествен начин, посредством разпрашаване на обикновена вода така, че да се получи облак от ситни ледени кристалчета, от които се формират валящите в Ski Dubai снежинки.

Дори и да не сте любители на зимните спортове, ако някога отидете в Дубай, то непременно трябва да посетете този атракцион, за да се насладите на снежния парк с площ от 3 000кв.м., в който има многобройни ледени склуптури и пещери с огромни висулки, в които духа мразовит вятър.

Въпреки че от официалното откриване на Ski Dubai не е изминало много време, специалистите в туристическия бранш прогнозират, че курортът ще се посещава ежегодно от над половин милион души.

Снимки: skidxb.com 

Галерия Ski Dubai
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg