Автор: admin
Публикувано на: 18.12.2008 11:38:48

Рейтинг:

Снежният

От 5-ти до 11-ти февруари 2009г. ще се проведе юбилейният 60-ти Снежен фестивал в японския град Сапоро. Събитието е едно от най-значимите през зимния сезон в Страната на изгряващото слънце, като ежегодно се посещава от над 2 милиона души.

Всяка година по време на фестивала могат да се видят около 400 статуи и скулптури, изваяни от сняг или ледени блокове. Миналата година сред произведенията имаше копия на Хеопсовата пирамида, Сфинкса, Забранения град в Пекин, седящите статуи на фараона Рамзес ІІ и др.

Историята на Снежния фестивал в Сапоро започва през 1950г., когато шест месни ученика построили шест статуи в парка Одори. Оттогава това станало ежегодна традиция, а от 1955г. в подготовката на събитието участва и японската армия, която се грижи за доставките на лед и сняг и помага за изграждането на големите скулптури.

По настоящем статуите се разполагат на три отделни места в Сапоро. Първото е паркът Одори, където се е зародила идеята за фестивала, второто е в квартал Сусукино, намиращ се в централната част на града, и третото - в района Сатоленд.

Снимки: Snowfes.com    

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg