Автор: admin
Публикувано на: 31.05.2009 22:09:20

Рейтинг:

Статуята
Една от най-големите забележителност в датската столица Копенхаген – Статуята на Малката русалка ще напусне родината си от април до ноември 2010г., за да бъде изложена на ЕКСПО 2010 в Шанхай.

През този период, скулптурата ще бъде заменена от видео инсталация, на която ще може да се следи постоянно транспортирането и местонахождението и. Въпреки това, по-голямата част от жителите на Копенхаген са недоволни от това решение на правителството, тъй като възприемат статуята като неразделна част от своя град.

С транспортирането на Малката русалка в Шанхай се цели да бъдат привлечени повече посетители на изложението. Първоначално е било планирано да се достави нейно копие, но директорът на датския павилион на ЕКСПО 2010 е отхвърлил тази възможност, защото според него само оригиналът би имал ефект.

Статуята на Малката русалка е дело на скулптура Едвард Ериксен, който е бил вдъхновен от едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен. Тя стои на пристанището в Копенхаген от 1913г. и привлича над 1 милион туристи годишно. Нейната височината е 125см., а теглото и е 175кг.

Снимка: flickr.com
Статуята на Малката русалка напуска Копенхаген
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg