Автор: admin
Публикувано на: 06.07.2009 13:17:21

Рейтинг:

Статуята
След атентатите от 11 септември 2001г., властите на Ню Йорк взеха решение да затворят Статуята на свободата. На 3 август 2004г. тя отново беше отворена за посетители, но достъпът до нейната корона остана забранен.

Тази година по случай Националния празник на САЩ - 4-ти юли, управата на Ню Йорк реши да зарадва туристите и жителите на града, като разреши посещенията на короната на Статуята на свободата. Достъпът обаче ще е контролиран, като максимум по 10 души ще могат да се качват едновременно в нея.

Очакванията са след отварянето на короната тя да бъде посетена от над 50 000 души само през първата година, като капацитетът е 30 човека на час. През първия ден, посетителите са били избирани чрез жребий, тъй като желаещите да влязат в нея са били хиляди.

Оригиналното име на статуята е „Свободата озаряваща света”. Тя се намира в близост до пристанището на Ню Йорк, на остров Либърти. Монументът е подарък от френския народ за американския, по случай стогодишнината от обявяването на Независимостта на Америка, а всички подробности за него може да научите тук.
Читателски коментари

Traveler 2009-07-09 13:35:52 0 отговори

Traveler

Мечтая си да отида на екскурзия до там :)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg