Автор: admin
Публикувано на: 06.04.2009 13:20:51

Рейтинг:

Строят
Компанията Crystal Lagoons наскоро разкри плановете си за реализиране на изключително амбициозен проект, обхващащ изграждането на туристическия комплекс „Градът на звездите” („City of Stars”) в Египет, който ще разполага с най-големият изкуствен басейн в Света.

Проектът е на стойност 5,5 милиарда долара и включва построяването на няколко петзвездни хотела, музей, търговски център и 12 гигантски изкуствени лагуни с кристално чиста вода. Най-големият басейн ще заема площ от 880хил. кв.м., като след построяването му той ще измести настоящия рекордьор, намиращ се в чилийския курорт Сан Алфонсо дел Мар и простиращ се на 800хил. кв.м.

„Градът на звездите” ще е разположен на три километра от Червено море и ще е първият от четирите туристически обекта на Crystal Lagoons, които е планирано да бъдат реализирани на територията на Египет. Сред тях ще е и комплексът „Soma Bay”, който ще бъде изграден на 40км. от Хургада, в уютен залив.

„Soma Bay” е проект, включващ 18 изкуствени лагуни, 10 хотела, жилищни сгради, търговски центрове, аквапарк и две голф игрища с по 18 дупки. Сумата, необходима за изграждането на въпросния комплекс е два пъти по-голяма от тази, нужна за „Града на звездите”.
Строят най-големия басейн в Света в Египет
Читателски коментари

Анонимен 2010-09-14 18:07:29 0 отговори

Анонимен

Пак руснаци-грандомани и снобари-ще си перат парите.Завладяха Египет,кичозните им помпозни хотели грозят крайбрежието на Червено море, сега пък басейн... Плъзнаха из целия свят като евреите... Мафия...

Анонимен 2010-01-10 13:43:17 0 отговори

Анонимен

супер е аз бих искала да отида там но ако някой път имам възможности със семейството ми ще отидем ..

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg