Автор: admin
Публикувано на: 12.02.2009 11:33:44

Рейтинг:

Тадж
Най-голямата забележителност в Индия, а именно 350-годишният мавзолей Тадж Махал е в опасност. Наскоро учени са установили, че са се появили пукнатини в някои от стените му.

Според специалисти, причината за тези цепнатини е намиращата се в близост река  Ямуна, която пресъхва, в резултат на което структурата на почвата се променя и мавзолеят пропада.

Индийските власти са изправени пред още един проблем, засягащ Тадж Махал. Сградата е започнала да губи легендарния си бял цвят, заради замърсяването на въздуха от намиращия се наблизо град Агра, който е един от най-големите в страната.

Въпреки предприетите мерки, като залесяване на зоната около мавзолея и закриване на няколко големи предприятия в близост до него, сградата все още продължава да жълтее. Вече се налага тя най-редовно да се почиства с помощта на специална бяла глина.

Мавзолеят Тадж Махал е от изключителна важност за индийската икономика, тъй като всекидневно се посещава от десетки хиляди туристи, които оставят огромни суми в страната.

Снимка: wikimedia.org
Галерия Тадж Махал
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg