Автор: vladi
Публикувано на: 03.02.2012 13:55:05

Рейтинг:

Топ

За пета поредна година, сайтът Agoda.com публикува класацията си “Топ 10 Еко Бутик хотели в Азия”, за чието съставяне се вземат предвид редица фактори, сред които организиране на екологични инициативи и изграждане на отговорни туристически навици у гостите от страна на хотелите.

Топ 10-те хотела са не просто прекрасни сами по себе си от естетическа гледна точка, но са и толкова еко ориентирани по отношение на околната среда. Хотел ICON в Хонг Конг например е лъскав небостъргач разположен във вътрешността на града, който поставя акцент върху бизнес ефективността, докато други като Bon Ton Resort в Лангкави представлява сбор от антични малайски къщи и предоставят на гостите си едновременно релаксиращо и културно изживяване. Всеки Бутик хотел използва различни аспекти от зеления дизайн – удивителна „зелена стена”от тропически растения или високи тавани и естествена вентилация за намаляването на отделящия се въглероден двуокис от климатиците.

Тази година списъкът с Топ 10 хотелите отразява позитивните промени в сферата на екотуризма. С разпространяването на посланието за рационалното използване на природните ресурси, екологичните практики стават все по-достъпни и като резултат от това еко туристите могат да се възползват от множество опции на приказни места. В настоящия списък на Agoda.com за 2011 се включват такива хотели, които високо се  категоризират по отношение на наличните им звезди и също така предлагат по-разнообразни ценови оферти в сравнение с тези, които са присъствали в топ 10 списъците от предишни години. Всичко това ясно показва, че предстои едно вълнуващо и устойчиво бъдеще за глобалната туристическа общност.

Президентът на Agoda.com, г-н Робърт Розенщайн, коментира: "В сърцето на Манила, на хълмовете на остров Бали или на островите в Тайланд се появяват великолепни нови Еко Бутик хотели. Растящият брой на такъв тип хотели в Азия и по света означава, че хората са в състояние да вземат отговорни решения по въпросите свързани с околната среда, независимо дали пътуват по бизнес или за удоволствие”.

Класацията през тази година се оглавява от хотел Hansar, намиращ се в тайландската столица Банкок, следван от Alila Villas Uluwatu в Бали (Индонезия) и Thanyamundra, разположен в тайландския Национален парк Као Сок. Останалите седем хотела, попаднали в списъка са The Cocoon Boutique Hotel (Манила, Филипини), Diva Resort (Малдиви), Apulit Island Resort (Палаван, Филипини), The Banjaran Hotspring Retreat (Ипох, Малайзия), Bon Ton Resort (Лангкави, Малайзия), Hotel ICON (Хонг Конг) и La Residence (Луанг Прабанг, Лаос).

Очаквайте скоро подробни статии за всеки един от хотелите, включени в класацията „Топ 10 Еко Бутик хотела в Азия за 2011” на Agoda.com.

Галерия Hansar Bangkok
Галерия Alila Villas Uluwatu
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg