Автор: admin
Публикувано на: 28.07.2010 12:34:07

Рейтинг:

Туризмът
След спада през 2009г., дължащ се на икономическата криза, туризмът в Египет отново тръгна с големи темпове нагоре. През първите 6 месеца на 2010-та приходите от тази сфера в страната са се увеличили с цели 17,5%, до 5,580 млрд. щатски долара.

Туризмът представлява 11% от БВП на Египет, като в него е зает всеки осми жител на страната. През 2009г. той отбеляза спад от 2.1%, което е нищо, в сравнение с държави, като Кипър и Гърция, където е съответно със 17 и 10%.

В Египет дори очакват за цялата 2010г. приходите от туризъм да достигнат 13 млрд. долара, но също така отчитат и възможността скоро да се изправят пред сериозна конкуренция, в лицето на Испания и Гърция. Причина за това притеснение е, че отслабващото евро привлича все повече туристи от държавите, които са обвързани с долара и други валути.

През последните 10 години туризмът в Египет търпи непрекъснат подем, с изключение на 2009-та. Освен нарастващите приходи, се увеличава значително и броят на туристите. Така например посетителите в страната за първите 6 месеца на тази година са 7 милиона души, което е с 21% повече от същия период на 2009-та. Любопитно е също, че средният престой на един турист е цели 10 дни.
Галерия Луксор
Тагове: Египет, Африка
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg