Автор: admin
Публикувано на: 11.06.2009 21:30:16

Рейтинг:

Туризмът
Изключително ефикасна се оказа програмата за наемане на малолетни престъпници в туристическия бранш в Панама, която се реализирана благодарение на министъра на туризма Рубен Бладес. Като резултат от нея се забелязва намаляване на престъпленията, което е благоприятно както за местните жители, така и за туристите.

Според Бладес, причината младите хора да участват в банди и да извършват престъпления е безработицата и липсата на препитание. „Когато те работят, силно намалява вероятността да попадат в престъпна среда.” – допълва министърът.

Пилотната програма се провежда в района Сан Фелипе, където местните тийнейджъри могат да преминат специализирани курсове, на които учат английски език, историята на Панама, запознават се с паметниците на страната и дори се учат на обноски.

Сега повечето бивши малолетни престъпници работят като туристически асистенти, каквито има в много други страни по света, но в случая Панама буквално уби „два заека с един куршум”, като едновременно намали престъпността и подобри качеството на туристическото обслужване.

Снимка: flickr.com
Галерия Панама Сити
Туризмът в Панама побеждава престъпността
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg