Автор: admin
Публикувано на: 16.03.2010 12:59:29

Рейтинг:

В
Тази година в Германия ще приключи строителството на огромното ново летище Berlin-Brandenburg International (BBI). То обаче ще започне да функционира едва през октомври 2011г., тъй като дотогава по него ще се правят довършителни работи.

Изграждането на новото летище в Берлин струва на Германия цели 2.5 млрд. евро, но проектът създава 73 000 работни места и има за цел да се превърне в транзитен център в Европа. Предвидено е съоръжението да обслужва 27 млн. пътници годишно, но то има капацитет за 40 млн.

Berlin-Brandenburg International е разположено източно от Берлин, в Шьонефелд, където се намират седалищата на много фирми. То се простира на площ от 1 470 хектара, което е колкото 2 000 футболни игрища.

Достъпът до новото летище ще е изключително лесен, като то ще разполага със собствени връзки с шосейни и железопътни линии, а терминалът му ще бъде позициониран между два паралелно разположени полоси за отлитане и кацане, които от своя страна работят абсолютно независимо, поради факта, че са на 1 900 метра един от друг.
В Берлин строят гигантско летище
В Берлин строят гигантско летище
В Берлин строят гигантско летище
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg