Автор: admin
Публикувано на: 25.08.2010 13:51:37

Рейтинг:

В
Обувките с високи токчета са едни от най-големите врагове на всички музеи, архитектурни и исторически забележителности в света, тъй като те нанасят сериозни поражения върху тях, които често са непоправими.

Миналата година например, Министерството на културата в Гърция реши да забрани на туристите да посещават древните паметници с високи токчета, но се оказа, че проблемът може да бъде решен по един доста по-прост начин.

Ръководството на Ермитажа в Санкт Петербург вече предлага на своите посетители специални накрайници за токчета, които предпазват настилките в музея, като същевременно не нараняват обувките.

За момента приспособлението е само тестово, а ако резултатите са задоволителни, то ще стане масово по целия свят. Руснаците отдавна търсят начин да предотвратят постоянните наранявания най-вече на паркета в Ермитажа, тъй като се налага почти ежегодно той да бъде ремонтиран.

Използваните накрайници за токчета ще са изцяло рециклируеми, ако навлязат масово, като за целта ще бъдат поставяни специални контейнери, в които посетителите да ги изхвърлят след употреба.

Снимки: Michael Clarke, rnw и Thisis Bossi
Галерия Ермитажът
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg