Автор: admin
Публикувано на: 25.11.2010 09:51:24

Рейтинг:

Наскоро попаднах на изключително интересен видеоклип, който има за цел да представи едно уникално съоръжение в Индия, доказващо, че човекът и природата могат да живеят в пълна хармония, без да си вредят един на друг.

Става въпрос за така наречените „живи мостове”, намиращи се в най-влажния индийски щат Мегхалая, като някои от тях са на възраст 500 години. Те са построени от местните хора Каси, които са използвали за изграждането им корени на каучукови дървета.

По-големите мостове са дълги цели 30 метра и могат да издържат до 50 души едновременно. „Отглеждането” на едно съоръжение отнема от 10 до 15 години, като това разбира се става с помощта на хора, които оплитат корените, докато те растат. С течение на времето, мостовете стават все по-здрави, като може би най-важното нещо е, че те никога не се нуждаят от ремонт.

Както знаем обаче, човешката глупост е безгранична, а поредното доказателство за това твърдение е, че наскоро местните селяни решили да разрушат мостовете и да ги заменят със стоманени.

Собственик на намиращ се в близост хотелски комплекс обаче успял да ги убеди, че те са от изключителна важност както от екологични, така и от икономически съображения, тъй като и малкото туристи, които идват да ги видят ще изчезнат.

В крайна сметка местните жители се вслушали в съветите на предприемача и не само, че се съгласили да не докосват вековните живи мостове, но дори започнали да създават нови.
Читателски коментари

Анонимен 2010-12-16 18:20:05 0 отговори

Анонимен

В Kry4ma.com си говорим за всичко, не е само кръчмарска тематиката.

вицове - http://smeshnivicove.com 2010-12-14 22:39:02 0 отговори

вицове - http://smeshnivicove.com

Хубава статия, но каква връзка има с кръчмарски сайт не мога да разбера?

Баш Винар - www.kry4ma.com 2010-11-27 12:28:01 0 отговори

Баш Винар - www.kry4ma.com

Хубава статия. Сложих я и в Първа българска виртуална кръчма (kry4ma.com), с линкче към този сайт: http://kry4ma.com/index.php/topic,2060.0.html Поздрави: Баш Винар

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg