Автор: admin
Публикувано на: 16.02.2010 12:12:18

Рейтинг:

В
Доста необичаен хотел се появи в близост до град Матера, в италианската област Базиликата. Той е наречен Саси ди Матера и се намира в средновековния град-пещера Саси, в който до 1948г. са живели около 20 000 души.

В скалите са издълбани стотици пещери и цели 155 църкви, като всички те са под закрилата на ЮНЕСКО. Въпреки това, за 18 от тях е получено разрешение да се използват като помещения на хотела.

В Саси ди Матера са интегрирани отлично модерните технологии в средновековните домове. На външен вид помещенията са доста неугледни, но в действителност те разполагат с всякакви удобства, включително луксозни бани и безжичен интернет.

В някои стаи леглата са закачени с вериги за тавана, което е в знак на почит към древните традиции в Саси. Когато в миналото хората са обитавали пещерите, те са спели на висящи легла, за да са изолирани от дивите животни.

Стаите в Саси ди Матера се различават една от друга, като те варират от тризвездни до суперлуксозни, а цената за настаняване започва от 66 евро на вечер, с включена закуска. Хотелът ще е отворен от април до октомври.
Галерия Хотел в Саси
В Италия откриха пещерен хотел
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg