Автор: admin
Публикувано на: 29.03.2009 22:28:20

Рейтинг:

В

През ноември 2007г. в Китай беше започнато изграждането на най-голямото виенско колело в света, което трябваше да бъде открито преди Олимпиадата в Пекин миналата година, но реализацията на проекта се забави и то ще бъде пуснато в експлоатация през 2010-та.

Колелото ще носи наименованието „Beijing Great Wheel” („Велико пекинско колело”) и ще се извисява на 208 метра над земята. То ще надмине по размери „London Eye” (135м.), издигащо се на брега на Темза, “Star of Nanchang” (160м.) в провинция Цзянси в Китай и „Singapore Flyer” (165м.) в Сингапур.

Виенското колело в Пекин ще е с диаметър 198м. и ще има 48 климатизирани кабини, всяка с капацитет за 40 души. To е проектирано от компанията „The Great Wheel Corporation”, създала „Singapore Flyer” и изграждаща в момента също „Great Berlin Wheel” (175м) и “Great Dubai Wheel” (185м.), които ще бъдат открити тази годинна. Очаква се стойността на китайския проект да възлезе на около 100 млн. долара.

Колелото ще е разположено в източната част на Пекин в паркa Чаоян, който е с обща площ от 320 хектара, дължина около 2,8км. и широчина 1,5км. Паркът е открит през 1984г. и е любимото място на местните жители за практикуване на различни видове спорт и развлечения, като в него се провеждат и разнообразни културни прояви.

Гигантското колело ще се намира на брега на езерото Шуидуи в североизточния ъгъл на парка. От него ще се разкрива уникална гледка над езерото и новооткрития воден канал, стигащ до центъра на града, а при ясен слънчев ден пасажерите ще могат да видят и Великата китайска стена в планините на север до Пекин. 

В Китай строят най-голямото виенско колело
В Китай строят най-голямото виенско колело
В Китай строят най-голямото виенско колело
Читателски коментари

Анонимен 2010-09-10 11:31:06 0 отговори

Анонимен

Браво за идеята китаиците са много умни хора!Браво!

Анонимен 2010-04-04 17:50:09 0 отговори

Анонимен

моят коменатар е за наи голямото виенско колело е в лондон

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg