Автор: admin
Публикувано на: 20.01.2010 14:48:14

Рейтинг:

В
Националната метеорологична служба в Япония се отказа от традиционното публикуване на информация за цъфтежа на местните вишневи дървета, известни като сакура.

Метеоролозите се опитват да предсказват точните дати на цъфтеж от 1955г., за да могат много японски и чуждестранни туристи да си планират пътуванията за този период и да ги съчетаят с насладата от приказните гледки.

За съжаление, през последните няколко години предсказването на цъфтежа на сакура затруднява специалистите. През 2007г. метеорологичната служба беше принудена да се извини на хората, като отдаде разминаването на грешка в компютърната програма.

„Ние като правителствена организация имаме по-важни задължения, като например предсказването на природни бедствия” – е заявил началникът на метеорологична агенция на Япония, Хироши Фуджимура, добавяйки „Предвиждането на цъфтежа на сакура отстъпваме на частни метеорологични служби.”

Обикновено японските вишни започват да цъфтят в края на март или началото на април, като красотата им привлича хиляди туристи, много от които дори пътуват от южна към северна Япония, за да станат на няколко пъти свидетели на цъфтежа.

Научете още за японските вишни (сакура).
Галерия Сакура
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg