Автор: desci
Публикувано на: 18.04.2011 14:59:54

Рейтинг:

В

Месец след опустошителното земетресение в Япония животът продължава да си тече – снегът се стапя по склоновете на планините, а вишневите цветове са отрупали дърветата в опит да напомнят на изстрадалия народ на Япония, че всичко е преходно и животът продължава.


За съжаление, за разлика от други години, сега няма туристи, които да се наслаждават на прекрасната природа. А това се отразява на цялата икономика на страната и особено на районите, в които туризмът е главно перо. Ако туристите скоро не се върнат в Страната на изгряващото слънце, има опасност от големи поражения за местния бизнес.


А цифрите са повече от многозначителни – например в префектура Ивате хиляди туристи са отказали резервациите си за пътувания. Като правило, чуждестранните туристи избягват всякакви пътувания до Япония. За миналия месец броят на туристите се равнява на половината от този по същото време на миналата година, според Японската национална туристическа организация. Потокът от пътници, минаващ през Japan Airlines от своя страна е намалял с поне 25%. Други авиокомпании са започнали да използват по-малки самолети, за да имат пълни полети.


Най-силни са пораженията за райони като Осава. Влаковете стрела в този регион не се движат от седмици. До тази седмица и местното летище Сендай е било затворено заради наводненията, причинени от цунами. Много от хотелите затварят цели крила, съкращават персонал и намаляват работното време на ресторантите. Мнозина пък изцяло затварят за сезона или за по-дълго.


Завръщането на туристите по тези места ще съживи местния бизнес и ще подпомогне пострадалата икономика, смятат японците, борейки се с поредното предизвикателство, което животът им предлага.


Снимка: sinonomesou.com

В Япония очакват туристи
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg