Автор: admin
Публикувано на: 09.09.2009 11:29:32

Рейтинг:

В
Работещи в Стария град на Йерусалим археолози са открили масивна крепостна стена, датираща от XVII век пр. Хр. Според изследователите, тя е част от древните градски стени, построени от ханаанците за защита срещу номадски нападения.

Малка част от тази стена е открита още през далечната 1909г., но едва след 100 години археолозите успяват да почистят част по-дълга от 20 метра. Според теорията на учените, останките от укреплението се простират на много по-голяма дължина, но поради липса на финансиране те не могат да продължат разкопките.

Стената , чиято височина на места достига цели 8 метра, е едно от най-изненадващите открития за археолозите. До момента се смяташе, че най-старите крепостни стени в Йерусалим са строени от цар Ирод в края на I в. пр. Хр.

Йерусалим крие под себе си едно от най-богатите древни археологически наследства в цял свят, но поради финансови причини учените са с вързани ръце. Наскоро там бяха открити останки от огромна римска сграда, на възраст около 1 800г. Според археолозите тя е принадлежала на заможни държавници или военни лидери.

Снимка: flickr.com
В Йерусалим откриха древна крепостна стена
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg