Автор: admin
Публикувано на: 23.04.2009 00:22:59

Рейтинг:

В
В последно време Южна Корея полага доста усилия за популяризиране на медицинския туризъм и почивките в будистки храмове. В резултат на което, чуждестранните туристи в страната са се увеличили от 16 000 през 2007-ма на 40 000 през изминалата година.

Качеството на медицинските услуги в Южна Корея е на много високо ниво, като същевременно цените са сравнително ниски. Страната разполага с много добро технологично оборудване и клиники с висококвалифициран персонал.

Азиатската държава е сред лидерите в хирургията. На лекарите им е разрешено да използват роботи, които правят миниатюрни разрези. Това от своя страна е много важно при пластичните операции, поради което доста хора избират да си направят  корекции именно там.

Туристите все по-често предпочитат да прекарват отпуските си в будистките манастири в Южна Корея, където могат да живеят от два дни до няколко седмици в почти същите условия като монасите, без обаче да им се налага да спазват определена религия. Посетителите изпълняват ежедневни задължения, медитират и се възстановяват психически.

Други популярни видове туризъм в Южна Корея са деловият и гастрономическият, а в последно време и шопинг туризмът. В следствие на световната икономическа криза, местната валута се е обезценила с цели 40% спрямо долара и еврото, с което цените на стоките са станали доста приемливи.

Снимка: flickr.com
В Южна Корея за здрави тела и души
Тагове: Южна Корея, Азия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg