Автор: admin
Публикувано на: 07.04.2009 23:23:43

Рейтинг:

Virgin
Комапанията Virgin Galactic стартира продажбите на местата за суборбитални полети за туристи от шведския град Кируна, първият от които е предвиден за следващата година.

Полетите ще са на височина 110км., позволяваща на туристите да бъдат в безтегловност и да наблюдават Земята от космоса. Клиентите ще имат възможност да избират дали да направят своя полет в периода на Северното сияние или по време на полярните дни, когато слънцето почти не се показва в тази част на Швеция.

Кируна е едно от най-добрите места за стартиране на космически туризъм, защото разполага с цялата необходима инфраструктура. Градът има център за контролиране на полетите от 1966г., от който редовно се изстрелват ракети носители на спътници, на височина 800км. над Земята.

В близост до Кируна се намира леден хотел, чиито собственици се надяват да привлекат заможните туристи, решили да отделят по 200 000 долара за екскурзия в Космоса. От Virgin Galactic пък съобщават, че с времето цената ще пада, но за момента интересът е много голям и вече са продадени около 300 билета.
Галерия Virgin Galactic
Virgin Galactic извежда туристи в космоса от 2012г.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg