Автор: admin
Публикувано на: 23.08.2010 13:30:52

Рейтинг:

Йелоустоун
Национален парк Йелоустоун, намиращ се в САЩ, регистрира рекордна посещаемост през юли. През миналия месец в парка са отседнали над 957 000 души, което е с цели 60 0000 повече, в сравнение със същия период на 2009г.

Тазгодишният юли се оказва най-посещаваният месец в цялата история на Йелоустоун, който е първият национален парк в света, основан през далечната 1872г., с указ на тогавашния президент на САЩ, Юлисис Грант. През първите седем месеца на тази година също са регистрирани рекорден брой посетители, като общият им брой за въпросния период надвишава 2 млн.

В момента в Йелоустоун е толкова натоварено, че има огромни задръствания на входните и изходните точки на парка, като служители на резервата препоръчват на хората да си правят предварителни резервации.

Основната причина за увеличаващия се брой туристи във всички национални паркове е, че този вид почивка излизай най-евтино, в сравнение с всеки друг, а в условия на икономическа криза финансите са от първостепенно значение.

Както вече споменахме, Национален парк Йелоустоун е обявен за защитен резерват още през 1872г., като той обхваща площ от 8 980 кв.км. Резерватът е изключително популярен със своите над 300 гейзера, представляващи фактически 2/3 от всички гейзери в света.

Снимки: nps.gov
Читателски коментари

Georgi - www.bgstuff.net 2010-09-02 15:42:21 0 отговори

Georgi - www.bgstuff.net

Дано поне не оставят купища бокуци след себе си

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg