Автор: admin
Публикувано на: 06.04.2009 22:22:51

Рейтинг:

Започна
На 5-ти април в Кралство Бутан започна най-големият будистки фестивал Паро Цечу, който се провежда ежегодно и е с продължителност 5 дни. По време на фестивала местните хора се обличат в традиционни носии, за да потвърдят своята принадлежност към будистката вяра и да получат благословия.

Самият празник е разделен на три части - подготовка (първи ден), церемония (ефектни танцови и театрални представления в крепостта Паро Дзонг) и основна, която продължава през последните три дни и е най-важната за местните, защото тогава всички се молят заедно.

В театралните и танцовите спектакли участват както монаси, така и обикновени хора с костюми и маски. Представленията включват народни песни и сценични изпълнения, под звуците на характерни за района музикални инструменти, като целият ритуал представлява интерпретация на победата на доброто над злото.

Танците, както маските и костюмите, които се използват по време на фестивала не са променяни повече от хиляда години. Всеки танц се смята за подробно повторение на събитията, свързани с появата на будистките светии, като промяна или отклонение от правилата се счита за богохулство.

Кралство Бутан е дълбоко религиозна страна. Будизмът там се е зародил преди около 1 200 години, когато според една легенда великият гуру Падмасамбхаве се оттеглил на гърба на летяща тигрица в една пещера, за да медитира. Именно в негова чест се провежда и самият фестивал.

Не пропускайте да прочетете и статията за будисткия манастир Такцанг, разположен на скала висока 700м., който е една от най-големите забележителности в Кралство Бутан!

Снимка: tourbhutantravel.com
Започна будисткият фестивал в Бутан
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg