Автор: admin
Публикувано на: 23.06.2009 12:43:02

Рейтинг:

Остров

Тази година три от къмпингите на остров Кърк получиха много високо признание от немски, италиански и датски къмпинг асоциации. Затова решихме да Ви запознаем с това приказно място в Хърватия, което може да се похвали с над 2 500 слънчеви часа годишно.

Кърк е най-големият от 1 185-те хърватски острова, като до него може да се стигне по суша през огромен мост, свързващ го с континента, както и със самолет, благодарение на изградената малка писта. Островът има перфектна инфраструктура и разполага с удивителни заливи, плажове и пещери.

Най-голямото населено място на острова е град Кърк, чиято история датира от преди повече от 3 000 години. Неговите улици са проектирани така, че да разбиват поривите на вятъра, а по време на разцвета на Римската империя той е наричан „Великолепният Кърк” и е бил популярен със своите минерални бани.

В по-късния си период, град Кърк се превръща в един от основните християнски центрове, като в него са построени множество храмове, някои от които са запазени и до днес.

В наше време, град Кърк предлага отлични условия за почивка, както в суперлуксозни хотели, така и в бюджетни квартири, като независимо на какво ще се спрете чистотата и качеството на обслужването са на характерното за Хърватия отлично ниво.

Снимки: flickr.com – тук и тук 

Галерия Град Кърк
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg