В Източните Родопи се провежда Фестивал на хляба

В Източните Родопи се провежда Фестивал на хляба

22.07.2011 11:36:12

Възстановка на автентична жътва на лимец ще се състои за втори пореден път в комплекс „Тепавицата” в с. Рабово, общ. Стамболово на 22 и 23 юли (петък и събота) по време на единствения по рода си в Източните Родопи „Фестивал на хляба“.

На фестивала ще присъстват производители и почитатели на биологични житни култури, природолюбители, радетели на българските традиции и най-вече тези, които имат предпочитания към лимеца – най-старата житна култура. Всички те ще могат да видят с очите си пътя на хляба от лимец  – от жътвата до изпичането му.

В Еквадор отваря врати луксозен бутиков хотел

В Еквадор отваря врати луксозен бутиков хотел

21.07.2011 13:13:13

През октомври в столицата на Еквадор - Кито, ще бъде открит луксозният бутиков хотел Casa Gangotena, който е разположен в централната част на града, на известния площад Сан Франциско.

Сградата, в която ще се помещава хотелът, е стара, но напълно реставрирана, като при процеса дизайнерите са се постарали да запазят колкото е възможно повече детайли от интериора. Тя е строена в началото на 20-ти век, като в нея са съчетани стиловете арт-деко, ренесанс и нео-класицизъм.

Япония отново се радва на китайски туристи

Япония отново се радва на китайски туристи

20.05.2011 09:13:09

Японската туристическа индустрия пострада сериозно от опустошителното земетресение и цунами на 11 март тази година. В някои райони на страната бяха отменени резервациите на всички туристически групи и бъдещето на туризма в Япония продължава да е неясно. Добрата новина е, че тази седмица в Япония пристига първата голяма група от китайски туристи от бедствието насам.

Групата е от 30 китайски туристи и е на посещение в Япония от 23 май по маршрути, които не са били изпълнявани от земетресението . Според статистическите данни, ръстът на китайските туристи в Япония след 11 март е спаднал с 50%, в сравнение с миналата година.

Самолет на авиолиниите Sol Airlines се разби в Аржентина

Самолет на авиолиниите Sol Airlines се разби в Аржентина

19.05.2011 12:34:23

Търговски самолет на авиокомпанията Sol Airlines се разби в сряда през нощта в района на Южна Патагония в Аржентина. Аржентинската телевизионна станция C5N обяви, че всичките 22-ма пасажери на борда са загинали.

Самолетът Saab 340 е излетят от аржентинския град Neuquen в 20.08 ч. местно време в сряда. От авиокомпанията заявиха, че полет 5248 е превозвал екипаж от 3-ма души и 19 пасажери, между които и бебе. Екипажът на самолета е обявил тревога, когато самолетът е прелитал в близост до Andes to Comodoro Rivadavia до крайбрежието на Патагония. Последният контакт с пилота е бил в 20.50, когато той е съобщил за проблеми с двигателя.

Хотел Waterford Castle в Ирландия

Хотел Waterford Castle в Ирландия

19.05.2011 11:31:19

Ирландия е страната на зелените поля, детелината, Свети Патрик, магьосниците и замъците. Всяка година стотици хиляди туристи се отправят към островната държава, за да се потопят в историята на келтите, да се убедят, че ирландското уиски не отстъпва на шотландското, да усетят магията на местния фолклор и да се похвалят, че са били в истински замък. Посещението на замък в Ирландия може да има много измерения, като едно от тях е – не просто да го посетите, а ... да поживеете за малко в него.

Waterford Castle е един такъв замък, превърнат в хотел, намиращ се в близост до град Уотърфорд. Замъкът се намира на остров в река Suir, заобиколен от гори и в тон със съвременните туристически тенденции в близост до голф игрище с 18 дупки. Waterford Castle датира от XV век и разполага с 19 просторни спални, предлагащи зашеметяваща гледка към околността. Той е единственият делукс х

Замъкът Шарлотенбург в Берлин

Замъкът Шарлотенбург в Берлин

19.05.2011 09:18:37

Един от най-притегателните градове в Европа без съмнение е германската столица Берлин. Красиво планиран космополитен град, Берлин предлага много забавления, забележителности и добро настроение на посетителите си. Носталгичният привкус на войната може да се усети съвсем ясно – градът е пълен с артефакти от този мрачен период, включително и с останки от прочутата Берлинска стена, парченца от която между другото могат да се закупят във всеки сувенирен магазин.

Едно от нещата, с които Берлин очарова, е архитектурата – архитектурни шедьоври от различни периоди изкусно се вписват в градската атмосфера, превръщащи разходката в Берлин в неизчерпаем източник на знания и наслада. Една такава сграда, много специална както с историята си, така и с архитектурата си, е замъкът Шарлотенбург, разположен в

В Хърватия започва Фестивал на танца

В Хърватия започва Фестивал на танца

18.05.2011 19:02:45

В Хърватия започва Dance Week Festival, който ще се проведе от 24 май до 2 юни. Домакини на изявата са Риека, Сплит и столицата Загреб. Най-добрите танцьори ще имат възможността да покажат уменията си на едно от най-значимите културни събития в региона. Провеждането на събитието в три града дава възможност на туристите, избрали Риека, Сплит или Загреб за своята почивка, да съчетаят отдиха си с културното мероприятие.

В рамките на Dance Week Festival ще бъде показан шедьовърът на Вим Вендерсън „Пина”, посветен на немската хореографка Пина Бауш. Участие в тазгодишното издание ще вземат както местни артисти, така и 17 хореографи от 10 държави, включително от Израел, 0 Коментари | Прочети повече

Музеен трамвай кръстосва улиците на Хелзинки

Музеен трамвай кръстосва улиците на Хелзинки

18.05.2011 18:36:53

На 14 май стартира интересна инициатива в Хелзинки – отново е пуснат музейният трамвай, на който всеки може да се повози до края на месец август през неделните дни. Разходката с трамвая продължава 15 минути, а маршрутът започва от фонтана Havis Amanda, намиращ се на Търговския площад. Разписанието на старинното возило е от 10.00 ч. до 17.00 ч., а цената на превоза – 5 евро.

Трамваят се състои от два вагона, като тяговата матрица е произведена от шведската електрическа компания ASEA през 1930 г. Той е бил в редовна експлоатация до 1970 г. Вторият вагон е произведен в Хелзинки през 1919 г. и е пътувал до 1952 г. Опитите да пуснат отново в експлоатация музейния експонат датират от 2009 г., след което трамваят е подложен на реставрация от компанията Oy Stadin Ratikat Ab.

Старият град в Пловдив – полъх от античността и възрожденско очарование

Старият град в Пловдив – полъх от античността и възрожденско очарование

18.05.2011 14:51:15

Едно от най-любимите места за разходка в България без съмнение е Старият Пловдив. Близко до столицата, винаги гъмжащ от туристи, Старият Пловдив гостоприемно е разтворил врати за посетители, предлагайки наслада за всички сетива – красиви възрожденски къщи са надвиснали над калдъръмените улици, останки от римско и гръцко време радват познавачите, кокетни кафета и ресторантчета се срещат на всяка крачка, а тесните виещи се улички са буквално засипани с картини и сувенири, каращи и най-предубедените да поспрат за минутка.

Със своите 330 000 жители, Пловдив е вторият по големина град в България. Разположен на двата бряга на река Марица, той отстои на 50 км от Стара планина, на 15 км от Родопите и на 150 км от София

The One Hotel Angkor – хотелът само с една стая

The One Hotel Angkor – хотелът само с една стая

17.05.2011 17:47:43

Хотелите по света биват най-различни – луксозни, бизнес, дизайнерски... Днес човек може да избира къде да отседне и понякога изборът е наистина труден. Определяща е не само цената и удобството, а дори и ... уникалното преживяване. Всичко зависи от клиента, който никога не е бил толкова глезен и ухажван. Голямото предлагане на пазара логично е довело до нетрадиционни услуги, които да привлекат туристите и в следствие на това са се появили някои наистина уникални предложения.

Ако някои хотели мамят с името на дизайнера си или пък с нетрадиционната обстановка, то The One Hotel Angkor в Камбоджа е избрал друга стратегия – в желанието си клиентът да се почувства в хотела привилигирован и център на внимание за целия персонал, този хотел предлага настаняване ... само в една стая. Или по-точно казано – хотелът предлага луксозен дизайнерски апартамент в сърцето на града и об

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg