Автор: vladi
Публикувано на: 26.07.2011 11:21:54

Рейтинг:

Airbus

Точно преди началото на международното авиоизложение Paris Air Show, френската компания Airbus представи концепция на самолет с прозрачни стени, който би трябвало да стане реалност до 2050-та година.

Според разработчиците, пътниците биха изпитали съвсем различно усещане при полет със самолет, чиито стени и покрив са стъклени, като това би ги доближило по-близо до природата.

Освен невероятното усещане от летене в прозрачен самолет, пасажерите ще имат на разположение всевъзможни развлечения, сред които провеждане на конференции, игра на виртуален голф и автоматично приспособяващи се към анатомията на всеки пътник седалки.

Освен това, бъдещите самолети на Airbus няма да са разделени на класови зони, както е в момента, а ще има зони, където ще можете да се заредите с енергия, витамини и антиоксинданти, да подишате обогатен въздух, проведете сеанс с ароматерапия и да се любувате на Земята от високо.

Конструкцията на прозрачните самолети ще е бионична, много близа до тази на птичите скелети, която е лека и издръжлива. Според плановете, всички елементи ще бъдат изработвани от рециклирани материали, а енергията за електрическите прибори ще идва от топлината на телата на пътниците.

Галерия Прозрачен Airbus
Airbus ще прави прозрачен самолет
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg