Автор: admin
Публикувано на: 17.09.2009 11:54:26

Рейтинг:

Everest
Има хотели, които впечатляват със своите размери, други привличат клиенти с неповторим лукс, а трети предлагат обслужване от световна класа. Има и такива обаче, който не могат да се оприличат на нито едни от гореспоменатите, но затова пък притежават нещо уникално.

Именно такъв е, намиращият се в национален парк Сагармата в Непал, на надморска височина 3 962 метра, Everest View. През 1999г. той е вписан в Книгата за рекордите Гинес като най-високо разположеният хотел в света, до който може да се стигне единствено с хеликоптер или пеша.

Строителството на Everest View е започнато през 1968-ма година, от японската компания Trans Himalayan Tours Ltd. През октомври 1973-та хотелът отваря врати, като неговата цел е била да привлича заможни японски туристи, желаещи да се насладят на луксозен престой и неповторима гледка към връх Еверест от своята стая.

Първоначалните планове обаче не били постигнати, тъй като японските граждани много трудно се адаптирали към рязката промяна в надморската височина. На повечето от тях им се гадело и повръщали през цялото време, като дори се е стигнало и до няколко смъртни случая.

Това принудило местните власти да ограничат достъпа до Everest View, като туристите първоначално били настанявани в по-ниско разположения град Лукла, за да се адаптират, след което трябвало да предприемат тридневен преход, за да стигнат до най-високия хотел в света. Това обаче не се понравило на японците и комплексът бързо западнал.

В днешно време обстановката в Everest View е коренно променена от първоначалната концепция, като изкусните ястия са заменени от лека храна и топли напитки, но кой се интересува от храната, щом от стаята си може да се наслаждава на Еверест. Престоят в хотела струва между 170 и 270 щатски долара на нощ.

Снимка: wikimedia.org
Галерия Хотел Everest View
Everest View – най-високо разположеният хотел в света
Читателски коментари

Анонимен 2009-09-21 01:55:12 0 отговори

Анонимен

PREKRASNA STATIA! bEZMALVNA SAM...

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg