Автор: desci
Публикувано на: 11.05.2011 09:30:27

Рейтинг:

Фестивалът

250 музея, галерии, театри и други културни институции ще отворят вратите си в Чехия за поредната „Нощ на музеите”, която ще се проведе от 20 май до 11 юни. Инициативата обхваща 141 града, в това число Прага, Острава и Бърно.


Фестивалът ще бъде открит в Пилзен на 20 май, а музеите ще очакват първите си гости в 20.00 часа вечерта, като ще останат отворени един час след полунощ. Събитието предлага уникалната възможност да се съчетаят приятните топли нощи с глътка култура и стойностни изяви във всички сфери на изкуството.


”Нощта на музеите” като формат за културни прояви привлича всяка година стотици посетители, които не пропускат възможността да посетят десетките концерти, театрални постановки, демонстрации на занаяти и разбира се различни видове дегустации.


Фестивалът ще приключи с Пражката нощ на музеите, която ще се състои на 11юни. Тогава посетителите ще имат удоволствието да се насладят на изпълнения на Чешката филхармония и да разгледат едни от най-известните музеи в Чехия, като Националния технически музей, Еврейския музей и Националната галерия.


Снимка: cz-museums.cz

Фестивалът Нощ на музеите в Чехия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg