Автор: admin
Публикувано на: 24.05.2009 22:40:37

Рейтинг:

Фестивалът

От 2 до 5 юли в шотландския пристанищен град Портсой ще се проведе за 16-та поредна година Фестивал на лодките. Той е посветен на историята на корабоплаването в Шотландия и музикалния фолклор на моряците.

Фестивалът на лодките е едно от основните събития от серия мероприятия, включени в календара на националната програма „Homecoming Scotland 2009”. По време на фестивала ще се проведе симпозиум по темите ранно корабостроене и дизайн на яхти, а за децата е предвиден семинар по конструиране на плавателни средства.

Друга атракция на фестивала ще бъде технологията за плетене на пуловери. Всяко риболовно селище в Шотландия има свой модел пуловер, който е един вид маркировка за идентификация на рибари, изгубени в морето. За да представят своите проекти, в Портсой ще пристигнат майстори на пуловерите чак от САЩ, които са родени в Шотладния.

Миналата година, Фестивалът на лодките е бил посетен от над 14 000 човека, които са имали възможност да видят повече от 100 плавателни съда. Цената на билет за събитието е 8 паунда за възрастни и 5 паунда за деца до 15 години, а за деца под 5 годишна възраст входът е безплатен.

Снимки: flickr.com 

Галерия Портсой
Фестивалът на лодките в Портсой
Фестивалът на лодките в Портсой
Фестивалът на лодките в Портсой
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg