Автор: vladi
Публикувано на: 27.12.2010 12:50:01

Рейтинг:

Хотелите

Най-популярните туристически градове в Европа през 2010-та са Лондон и Париж, където са отчетени съответно 45 и 33,9 млн. хотелски нощувки. На трето място е Берлин, където през настоящата година са регистрирани 20 млн. нощувки, а Рим се нарежда на четвърта позиция с 18,6 млн.

И докато Лондон и Париж са свикнали с подобни резултати, то за Берлин те са истинска сензация. Причината е, че немската столица минава за първи път в своята история 20 млн. хотелски нощувки.

По този повод кметът на града, Клаус Воверайт, споделя, че за достигането на 10 млн. нощувки са им били необходими цели 55 години, докато вторите 10 млн. са постигнати само за 10 години. От управата на Берлин са твърдо решени да работят за увеличение с още 10 млн. до 2020г.

Според плановете, трябва да бъде увеличен туристическият поток по време на слабите месеци – ноември и декември. За целта ще се наблегне на качеството на обслужването и атрактивните предложения. В последно време немските големи градове стават все по-популярни сред италианци, британци, испанци, руснаци и дори американци.

Читателски коментари

Димо - www.hotels-online.bg 2010-12-28 17:18:29 0 отговори

Димо - www.hotels-online.bg

Хм, Интересно - не виждам в класацията Москва, която често оглавява списъка с най - голям брой нощувки.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg