Автор: admin
Публикувано на: 29.01.2010 09:44:43

Рейтинг:

Круизен
Кристина О не е просто голяма и луксозна яхта, а един от най-известните и легендарни плавателни съдове на планетата. Сега всички желаещи и разполагащи с нужните за това финанси могат да се отправят с нея на круизно пътешествие.

Построеният през 1943г. плавателен съд първоначално е бил канадски фрегатен конвой, участвал във Втората световна война. През 1954г. Аристотел Онасис го купува за $34 000, след което влага $4 млн. (равняващи се днес на $45млн.) и го превръща в една от най-елегантните частни яхти в света, като и дава името на дъщеря си - Кристина.

Яхтата е с дължина 99 метра, като на нея могат да се забавляват до 250 гости. Тя разполага с обширнa палубa с голямо джакузи и открит басейн с мозайка, който се превръща в дансинг, както и с разкошна трапезария за 40 души, 1 главен апартамент и 18 стаи, в които могат да отседнат 36 гости.

Кристина О може да се похвали с изключително богата история. Тя е била едно от най- популярните места за срещи на висшето общество от средата на 20-ти век. На яхтата са били някои от най-известните и влиятелни личности по онова време, сред които Джон Рокфелер Младши, Жан-Пол Гети, Ева Перон, Джаки Кенеди, принц Рение, Грейс Кели, Франк Синатра, Мерилин Монро, Мария Калас, Ричард Бъртън, Елизабет Тейлър, Грета Гарбо, Джон Уейн, Марго Фонтейн. На нейния борд през 1957г. се запознават Джон Кенеди и сър Уинстън Чърчил.

Яхтата е плаващо имение на Онасис и дом на неговото семейство в продължение на две десетилетия. След неговата смърт през 1975г. е наследена от дъщеря му, която през 1978г. я дарява на гръцкото правителство за президентска яхта. През 1998г. тя е купена от гръцкия корабен магнат Папаниколау (семеен приятел на Онасис), който в периода 1999-2001г. я подлага на реставрация и я оборудва с всички най-нови технологии.

Понастоящем с Кристина О се организира круизен тур, наречен „Maria Callas”, който ще преминава през най-популярните крайбрежия на Френската ривиера. Припомняме ви, че Мария Калас е прочута гръцка оперна певица, която е имала дългогодишна любовна връзка с Аристотел Онасис.

По време на круизното пътешествие ще се проведат беседи за живота на семейство Онасис и Мария Калас, и ще бъдат изложени техни вещи. На борда на Кристина О на ваше разположение ще бъдат превъзходна храна и богат избор от първокласни напитки, а персоналът на яхтата е готов да задоволи всичките ви капризи.

Снимки: christina-o.com    
Галерия Christina O
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg