Автор: admin
Публикувано на: 30.07.2010 12:25:20

Рейтинг:

Най-добрите
Британският всекидневник Индипендънт публикuва класация на най-добрите готически хотели в света, която трябва да бъде видяна от всеки почитател на този стил.

Kruisherenhotel в холандския град Маастрих съчетава в себе си модерен вътрешен дизайн с архитектура от 15-ти век. Той се помещава в бивша църква, благодарение на което разполага с впечатляващи прозорци. Престоят в него струва 355 евро на нощ.

На площад Тайм Скуеър в Ню Йорк пък е разположен Night Hotel, чието интериорно оформление в черно и бяло напомня Готъм Сити, от филма за Батман. Стаите са обзаведени с черни кожени дивани, а леглата са с колесници и наподобяват формата на прилеп. Нощувката тук е 282 долара.

Chateau Marmont, намиращ се на булевард Сънсет Стрип в Лос Анджелис, от години е убежище на много холивудски звезди. Сградата, в която се помещава хотелът, е копие на замъка Chateau d'Amboise от долината Лоара. Той разполага с неоготически детайли, като дървени гради, сводести прозорци и изписани тавани. Настаняването в него струва 450 долара на ден.

Radisson Royal Hotel в Москва е бившият хотел Украйна. Той е паметник на сталинската готика и е една от седемте сгради, символи на руската столица. След обновяването си, хотелът е станал още по-величествен, а цената за стая в него започва от 330 долара на нощ.

Единбургският хотел Witchery by the Castle се помещава в търговска сграда от 16-ти век, в която готическият разкош е от друго измерение. Стените на ресторанта например са облечени с дъбови панели и са окичени с гоблени, а всички осем апартамента са богато украсени с червено-златист брокат. Нощувката тук също е на стойност 330 долара.

Последен в списъка на Индипендънт, но не и по важност е хотел Neri, помещаващ се в дворец от 18-ти век в Барселона. В него присъстват антични елементи, като парапети от ковано желязо и сводести прозорци, които са съчетани с творби на модерното изкуство и дизайнерско обзавеждане. В неговия ресторант ястията се поднасят в средновековни чинии, а от терасата му можете да се насладите на гледка към готическия квартал. Всичко това само срещу 197 евро на ден.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg