Автор: admin
Публикувано на: 16.08.2010 13:13:15

Рейтинг:

Най-добрите
Списанието National Geographic публикува класация на десетте най-добри плажни градове в света. Със своите 8 плажа с бели пясъци, историческа архитектура, изискана кухня и нощен живот, Барселона заема първото място в списъка.

Втората позиция е за южноафриканския град Кейптаун, който има 20 отлични плажа. Най-луксозните вили тук, с изглед към морето и залеза на Слънцето, са разположени на плажа Клифтън, а любителите на сърфа се спират на Минертон и Блоуберг.

Почетната тройка се допълва от хавайската столица Хонолулу, разположена на остров Оаху, където се намира легендарният плаж Уайкики, по който са изградени множество хотели и заведения. Тук се образуват едни от най-добрите вълни за сърф, а природните вулканични образувания не оставят никого безразличен към тях.

Четвърто място се заема от Ница, предлагаща на туристите около 35 плажа, като достъпът до повечето от тях е 16 евро на ден, но в тази сума са включени шезлонг, чадър, кърпа, храна и понякога охладено вино.

На пето място е Маями Бийч във Флорида (САЩ) и неговите плажове с обща дължина 14км. Нататък в класацията следват Рио де Жанейро (Бразилия), Санта Моника (Калифорния), Сидни (Австралия), Тел Авив (Израел) и Ванкувър (Канада).
Галерия Остров Оаху
Читателски коментари

Анонимен 2010-09-04 11:09:20 0 отговори

Анонимен

Не може да не се спомене Сан Диего, най - добрия плажен град в континенталната част на САЩ. Предпочитан и по - скъп като туристическа дестинация в сравнение с Лос Анджелис и Маями. Само в частта на самия град без предградията се намират 10 плажа, на север от тях има много още... Там има само един сезон - Лято.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg